Przekaż 1,5% podatku PIT na naszą fundację.
Fundacja Studencka Młodzi Młodym. KRS: 0000270261
Cel szczegółowy: Fundacja dla Zwierząt Ziemia Obiecana 14945
Przekaż 1,5% podatku PIT
na naszą fundację.
Fundacja Studencka Młodzi Młodym.
Cel szczegółowy: Fundacja dla Zwierząt Ziemia Obiecana 14945

Happy End

Tu znajdziecie wszystkich naszych (już teraz byłych) podopiecznych, którzy zostali adoptowani i wiodą beztroskie życie w nowych domach.

Bonnie

• Płeć: Samica
  • Rok urodzenia: 2020
  • Rasa: mieszaniec
  • Wielkość: średnia
Czeka na Wirtualnego Opiekuna

Krystyna i Radosław
Tej szalonej dwójki jeszcze chyba nie znacie, a przynajmniej nie z bliska. Czas więc najwyższy, żeby przestawić Wam naszych najbardziej rozbrykanych podopiecznych.
Bonnie (czarna) i Clyde (biało-czarny) to duet iście wybuchowy, oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Wzięły się znikąd, jak duża część zwierząt, która trafia do schronisk, fundacji i innych ośrodków adopcyjnych. Zbłąkane po jednej z polskich wsi znalazły na swej drodze kogoś, kto przejął się ich losem i… Znalazły się u nas!
Nie wiemy, czy są bratem i siostrą, czy może raczej zapatrzonymi w siebie kochankami, ale wiemy jedno - te psy nie widzą świata poza sobą. Wszystko robią razem i bardzo często również w tym samym czasie: kiedy jedno skacze na człowieka, by obsypać go buziaczkami, drugie idzie w jego ślady, kiedy jedno postanawia załatwić swoją potrzebę fizjologiczną, drugie robi to w tym samym momencie. Ich więź jest naprawdę ogromna, wręcz nierozerwalna. Takiej miłości pozazdrościć im może nie jeden.
Poza swoją słodkością, którą zalewają świat i dzięki której sprawiają, że serce boli gdy nadchodzi moment odprowadzenia ich do boksu, są naprawdę grzeczne i ułożone (jedynka i dwójka tylko na trawce, nigdy w boksie)!
Ciężko nam pojąć jak tak wspaniale i kochające psy znalazły się na ulicy.
W niedługim czasie przejdą wszystkie konieczne badania, przejdą zabiegi kastracji i będą mogły wyfrunąć z naszego gniazda do nowego, wspólnego domu (nie wyobrażamy sobie, że mogłyby zostać rozdzielone, dlatego liczymy na cud pod postacią podwójnej adopcji). To młodziutkie, energiczne i wbrew pozorom bardzo grzeczne średniej wielkości psiaki (ok. 10kg wagi).
Nic nie stoi na przeszkodzie, by mimo wszystko powolutku zaczęły rozglądać się za swoją przyszłą rodziną. A może ktoś zechciałby im podarować chociażby dom tymczasowy? Nie możemy przetrawić myśli, że oglądają świat zza krat. W razie jakichkolwiek pytań w ich sprawie służymy pomocą i radą.

Obowiązuje procedura adopcyjna (ankieta, wizyta, umowa).

_____

W styczniu 2024 Bonnie zamieszkała w Lublinie :)

Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania, śmiało kontaktuj się z nami.

Tel.: +48 731913335